Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

 • Neem contact op:
  070 381 6751
 • Ons adres:
  Theresiastraat 46, Den Haag
 • Openingstijden:
  08:30 uur - 16:30 uur

Voorzetramen

Wat zijn voorzetramen?

Een voorzetraam is een extra ruit die voor of achter een bestaand raam wordt geplaatst. Voorzetramen zijn meestal een goedkoper alternatief voor dubbelglas, want ze hoeven niet in het kozijn geplaatst te worden. Een voorzetraam is daarom ook erg geschikt bij monumentale of historische panden aan de binnenzijde, wanneer dubbelglas niet mogelijk is: u profiteert van warmte- en geluidsisolatie, terwijl het karakter van het raamkozijn behouden blijft. Een voorzetraam kan ook worden ingezet ter verbetering van de isolatie en bescherming van glas-in-lood ramen Ook zijn voorzetramen meestal wat beter geluidswerend dan standaard dubbelglas.

Bij sommige oudere woningen bestaat het raamkozijn uit stalen framewerken. Voorzetramen zijn niet geschikt om hier op te plaatsen. Bij stalen kozijnen is het verstandiger om te kiezen voor een andere glassoort, zoals enkelglas met een HR coating of dubbelglas, indien u uw woning wilt isoleren.

Hoe werken voorzetramen?

Het plaatsen van voorzetramen bij ramen met enkelglas zorgt voor extra isolatie, doordat er een isolerende tussenruimte ontstaat tussen het voorzetraam en de bestaande ruit. Deze werking is vergelijkbaar met dubbelglas. De isolerende luchtlaag verbetert de warmte- en geluidsisolatie en beperkt daardoor ook de benodigde stookkosten van de woning. In principe is een u-waarde van 3.0 vaak wel haalbaar met deze combinatie.

Voordelen van voorzetramen

 • Tot wel 50% minder warmteverlies t.o.v. standaard enkel glas
 • U-waarde is gemiddeld 3.0
 • Geen beschadigingen aan andere materialen bij montage<
 • Er behoeft na montage niet specifiek geschilderd te worden
 • Zeer eenvoudig demonteerbaar voor onderhoud en reiniging
 • Inbraakwerend
 • Verbeterde geluidsisolatie
 • Bescherming van kwetsbaar glas zoals glas-in-lood

Soorten voorzetramen

Voorzetramen zijn beschikbaar in allerlei soorten, kleuren, vormen en materialen. Voor de voorzetramen gebruikt Glashandel Berserik standaard een -in kleur gemoffeld- aluminium profiel. Voor het glas in de voorzetramen heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse diktes aan enkelglas en gelaagd veiligheidsglas, eventueel met een akoestische folie (geluidswerend glas). Glashandel Berserik beschikt over een grote voorraad glasproducten en kan daardoor vele soorten en maten voorzetramen uit voorraad leveren.

Levering en plaatsing van voorzetramen

Heeft uw glas afwijkende maten? Bij Glashandel Berserik is dat geen probleem. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring in het bewerken van glasproducten. Door onze goede contacten met diverse glasfabrieken kunnen wij ook voorzetramen met afwijkende afmetingen snel leveren.

Wilt u meer informatie over de werkwijze van onze glaszetters? Neem gerust contact op via 070 381 6751 of vul ons contactformulier in. Bel voor spoedgevallen naar onze 24/7 schadeservice en wij leveren en monteren uw glas binnen één uur .

Spoed? Neem direct contact op!

Bel: 070 - 381 6751