Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

 • Neem contact op:
  070 381 6751
 • Ons adres:
  Theresiastraat 46, Den Haag
 • Openingstijden:
  08:30 uur - 16:30 uur

Enkelglas

Enkel glas, ook wel bekend als floatglas, bestaat uit één glaslaag en is standaard volledig doorzichtig, maar is ook in diverse transparante kleuren of in extra helder glas te verkrijgen. Enkelglas is de basis voor iedere glassoort. Bij Glashandel Berserik hebben we ook enkelglas, voorzien van een speciale HR coating zodat u bijna dezelfde isolatiewaarde haalt als standaard dubbelglas. Heeft u vragen of wilt u enkelglas bestellen? Neem dan contact met ons op via 070 381 6751. We zijn 24/7 beschikbaar en kunnen indien nodig binnen 1 uur enkelglas leveren in Den Haag.

Verschillende diktes enkelglas

De transparante enkelvoudige glassoort is beschikbaar in meerdere diktes: van 2 tot 19 millimeter. Wij hebben diverse soorten enkelglas op voorraad waardoor wij de glassoort snel kunnen snijden, bewerken en eventueel plaatsen. Daarnaast is enkelglas verkrijgbaar als veiligheidsglas en glas-in-lood.

Spoed? Neem direct contact op!

Bel: 070 - 381 6751

Enkelglas met HR coating

Steeds vaker wordt enkelglas ook als isolatieglas toegepast. Door enkelglas te voorzien van HR coating behaalt u met deze glassoort bijna dezelfde isolatiewaarde als standaard dubbelglas. Enkelglas met isolerende coating is zeer geschikt voor herenhuizen, monumenten en grachtenpanden, waarbij u het authentieke karakter wilt behouden en toch wilt investeren in thermische- en geluidsisolatie, veiligheid en alle voordelen die deze glassoort met zich mee brengt. Tevens zullen deze voordelen zich uitbetalen bij eventuele verkoop van uw woning.

Monumentaal gelaagd glas

Een veelgebruikte toepassing van dit type glas is monumentaal gelaagd enkelglas. Deze enkelvoudige isolerende glassoort is een transparant gelamineerde glassoort met een HR coating aan de binnenzijde. Kenmerkend zijn de “trek-strepen” in het glas, wanneer bekeken vanuit een bepaalde hoek. Tevens brengen wij speciale beglazingskit aan, die de werking en coating niet aantast. De aangebrachte kitrand aan de buitenzijde lijkt op de huidige “stopverfrand” (schuin aflopend) De HR coating is een opgedampte metalen laag, die enigszins lichtblauw getint is en in praktijk erg kwetsbaar voor scherpe voorwerpen en verkeerde schoonmaakmiddelen en -methodes.

Enkelglas voor in uw interieur

Enkelglas wordt vaak toegepast in standaard buitenbeglazingen en binnendeuren. Van enkelglas worden ook tafelbladen, glas-in-lood, veiligheidsglas, vitrinekast deuren, glasplanken en spatwanden in de keuken gemaakt. De glassoort wordt daarnaast ook vaak toegepast in de vorm van figuurglas. Van al deze functies heeft iedere toepassing een aparte benadering nodig. Met onze kennis van zaken adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Bewerking van isolatieglas

Bij Glashandel Berserik heeft u de mogelijkheid om uw isolatieglas te laten bewerken. Wij hebben een glasatelier waar wij onder andere de volgende bewerkingen uitvoeren:

 • Brandschilderen
 • Slijpen
 • Zandstralen
 • Glas-in-lood

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies via 070 381 6751 of kom langs bij onze winkel in Den Haag.

Meer informatie over enkelglas

Bel voor meer informatie en advies over enkelglas van Glashandel Berserik in Den Haag naar 070 381 6751 . Heeft u een speciaal glasproject of bijzondere vorm of maat nodig? In ons glasatelier in Den Haag maken wij al het enkelglas helemaal op maat.