Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

  • Neem contact op:
    070 381 6751
  • Ons adres:
    Theresiastraat 46, Den Haag
  • Openingstijden:
    08:30 uur - 16:30 uur

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is in verschillende glassoorten verkrijgbaar: iedere soort heeft zijn eigen voordelen. Neem contact op met Glashandel Berserik in Den Haag via 070 381 6751 voor spoedklussen of voor advies over veiligheidsglas.

Gelaagd glas

Dit veiligheidsglas bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door een transparante kunststof laag uit polyvinylbutyral (PVB). Veiligheidsglas houdt tot wel 99% aan  uv-straling tegen en kan zelfs extra geluiddempend worden gemaakt door het gebruik van akoestische folies. Ook zijn er diverse kleuren aan folies mogelijk, zoals bijvoorbeeld: bruin, grijs of wit.

Wanneer normaal glas breekt, ontstaan er gevaarlijke scherven: zeker met jonge kinderen en huisdieren is dit niet fijn. Bij standaard gelaagd glas is er PVB tussen de verschillende glaslagen geplaatst. Gelaagd glas breekt dan wel bij inslag, maar valt niet uiteen en blijft bij elkaar. Gelaagd glas is beperkt geluidswerend en zeer effectief om inbrekers de toegang te ontzeggen: inbrekers hebben meer moeite om een gat te maken in gelaagd glas dan bijvoorbeeld draadglas.

Draadglas

Draadglas heeft een ingelegd draadraster dat ervoor zorgt dat glasscherven bij een breuk grotendeels bij elkaar worden gehouden. Draadglas heeft een inbraakwerende functie, maar zijn vaak niet brandwerend. Een uitzondering hierop is spiegeldraadglas: deze glassoort is tot 20 minuten brandwerend. Draadglas wordt vaak toegepast bij serres, serres, uitbouwen maar ook als balkonafscheidingen en privacyschermen.

Gehard glas

Gehard glas is vijf tot zeven keer zo sterk als enkelglas en wordt vaak toegepast in douches en tafelbladen, omdat gehard glas minder gevoelig is voor temperatuurverschillen. Gehard glas kan hierdoor goed tegen hete thee of waxinelichtjes op tafel, wat andere standaard glassoorten dan weer niet kunnen verdragen. Wanneer normaal glas breekt, ontstaan er grote scherven met scherpe randen. Bij een breuk in gehard veiligheidsglas valt het glas uiteen in duizenden kleine brokjes glas. Gehard glas is hierdoor minder geschikt als inbraakwerend glas, omdat gehard glas bij een breuk juist een gat voor de inbreker achterlaat.

Brandwerend glas

Een andere vorm van veiligheidsglas is brandwerend glas. Brandwerend glas is een gelaagde ruit voorzien van meedere lagen aan glas met een speciale gelamineerde folie dat gaat schuimen wanneer er brand is. Deze folie kleurt meestal wit bij hoge temperaturen en vuur, en zorgt ervoor dat het glas voor een bepaalde tijd intact blijft zitten om een vluchtweg te kunnen garanderen.

Kogelwerend glas

Kogelwerend- of kogelvrij glas bestaat uit meerdere lagen glas en is daarmee aanzienlijk zwaarder dan standaard enkelglas. Een afgeschoten kogel wordt door de verschillende lagen afgeremd en komt niet door het glas heen. Mogelijk raakt de kogel nog wel de laatste glaslaag, waardoor er glasscherven uit deze plaat kunnen vrijkomen. Het is ook mogelijk om een laag van kunststof te laten maken om de inslag te smoren.. Het voordeel van een dergelijke laag van plastic is dat er geen scherven of glassplinters naar binnen schieten bij een kogelinslag. Vanzelfsprekend is dit type pantserglas in diverse klasses te verkrijgen, gebaseerd op de stopkracht van de verschillende kalibers.

Meer informatie veiligheidsglas

Wilt u meer weten over veiligheidsglas of wilt u advies van onze experts? Neem dan contact met ons op via 070 381 6751. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Spoed? Neem direct contact op!

Bel: 070 - 381 6751