Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

 • Neem contact op:
  070 381 6751
 • Ons adres:
  Theresiastraat 46, Den Haag
 • Openingstijden:
  08:30 uur - 16:30 uur

Gelaagd glas

Wanneer u behoefte heeft aan extra veiligheid is gelaagd glas een uitstekende optie. In sommige situaties kan het levensgevaarlijk zijn als glas breekt. U kunt zich niet alleen verwonden aan de scherven, maar er kan ook valgevaar ontstaan door een opening in het glas. Bijvoorbeeld in een flat. Gelaagd glas vindt u daarom vaak terug in flats en balustrades. U kunt het echt zien als een soort veiligheidsglas.

Wilt u meer informatie over gelaagd glas of wilt u advies over uw specifieke situatie? Leg ons uw wensen voor en onze glasexperts bespreken de mogelijkheden met u.

Bel: 070 - 381 6751 info@glashandelberserik.nl

Voordelen van gelaagd glas

Gelaagd glas brengt een aantal voordelen met zich mee. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

Uv-werend

Gelaagd glas is voor 99% uv-werend. Dit betekent dat niets aan de binnenzijde van het pand door het zonlicht aangetast zal worden. U voorkomt dus dat bijvoorbeeld uw vitrage, gordijnen, vloerdelen, tapijten, schilderijen of muurverf verkleuren. Gelaagd glas is ook verkrijgbaar met gekleurde folies, zoals brons (bruin), grijs en wit. Bovendien kan gelaagd glas ook worden toegepast voor de voorruit van een auto.

Geluidswerend

Dit type glas heeft uitstekende geluidswerende of -reducerende eigenschappen. Het is bijvoorbeeld goed te plaatsen als scheidingswand in een kantoor, terwijl u wel uw zicht behoudt. Maar ook als ruit in een gevel werkt het perfect om geluid van buiten te reduceren. Er bestaan zelfs speciale typen gelaagd glas met geluidswerend folie. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

Extra veilig

Voor nog meer veiligheid is ons gelaagde glas beschikbaar diverse samenstellingen, onder andere met meerdere lagen aan folies. Afhankelijk van de dikte en samenstelling, gebruiken we gelaagd glas voor onder andere inbraakwerend glas, doorvalveilig glas, letselveilig glas en kogelwerend glas. In dikkere samenstellingen met meerdere lagen aan glas en folies en soms ook plastic (Lexan) wordt gelaagd glas pantserglas.

Waaruit is gelaagd glas opgebouwd?

In tegenstelling tot dubbelglas, waarbij er tussen twee glasplaten een gas of lucht zit, is gelaagd glas opgebouwd uit twee glasplaten met een folie ertussen. Bij een breuk zorgt het folie ervoor dat de glasscherven niet uit elkaar vallen, maar juist blijven zitten. De energie van de impact verspreidt zich over de gehele ruit, bovendien ontstaat er niet (direct) een gat.

Toepassingen voor gelaagd glas

Een van de meest gebruikte toepassingen voor gelaagd glas is voor balustrades. Het is hierbij cruciaal dat het glas in geval van een ongeluk niet in stukken breekt. Ook bij grote raampartijen die op hoogte zijn geplaatst en waarbij de ruit tot aan de grond loopt, biedt gelaagd glas een veilige uitkomst.

De toepassingen van gelaagd glas zijn dus zeer divers en dat komt mede door de vele verschillende uitvoeringen die beschikbaar zijn van dit type glas. Er bestaan diverse diktes en combinaties van glaslagen en folie, waardoor gelaagd glas een breed inzetbaar product is. Dankzij de sterkte van gelaagd glas gebruiken we het vaak in gevallen waar de kans op schade groter is dan normaal. Dit glas gebruiken we bij:

 • Schuifpuien
 • Balkonafscheidingen
 • Balustrades
 • Deuren en (dak)ramen
 • Serres en tuinkamers

Gelaagd glas als beveiligingsglas

Omdat het slagvast is, gebruiken we gelaagd glas ook wel als beveiligingsglas. Dankzij de kunststof folies die zijn aangebracht tussen de lagen glas, is gelaagd glas niet alleen sterker dan normaal glas, bij een eventuele breuk heeft u geen last van losse scherven. Het blijft namelijk als een geheel aan het folie zitten. Een inbreker komt er zeer lastig doorheen. Hij zal er in ieder geval veel meer tijd aan kwijt zijn om een gat te maken. Gelaagd glas werkt op deze manier inbraakvertragend: een snelle kraak is uitgesloten.

Kosten gelaagd glas

Gelaagd glas is over het algemeen duurder dan normaal glas. U betaalt natuurlijk voor een extra stuk veiligheid. Er zijn diverse factoren die de uiteindelijke prijs bepalen voor uw gelaagde glas. Bij voorbeeld de dikte van het glas, het soort folie tussen de glasplaten en de enkel- of tweezijdige gelaagdheid.

Glashandel Berserik levert maatwerk en maakt graag speciaal voor u een offerte. Bel naar 070 381 6751 om de mogelijkheden te bespreken.

Over Glashandel Berserik

Glashandel Berserik is dé glaszetter van Den Haag. We zijn gespecialiseerd in het leveren, bewerken, monteren en restaureren van glas. We hebben al veel mooie glasprojecten mogen opleveren aan onze tevreden klanten. Benieuwd naar alle typen glas waar we mee werken naast gelaagd glas? Kijk dan eens bij:

Kunnen we u helpen?

Wilt u meer weten over gelaagd glas of heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Onze glaszetters helpen u graag. Neem contact op via telefoon of e-mail.

Bel: 070 - 381 6751 info@glashandelberserik.nl