Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

 • Neem contact op:
  070 381 6751
 • Ons adres:
  Theresiastraat 46, Den Haag
 • Openingstijden:
  08:30 uur - 16:30 uur

Draadglas

Draadglas is een enkelvoudige glassoort, waar een raster van metalen draden doorheen loopt. Het is ook mogelijk om metaaldraden toe te passen in een dubbelglas ruit. De metalen draden zorgen ervoor dat het glas aanzienlijk veiliger is dan standaard enkelglas. Wanneer het glas gebroken wordt, blijven de glasscherven hangen aan de metaaldraden. Draadglas is hierdoor veilig en werkt tevens inbraakvertragend en met name inbraakprefentief.

Draadglas voordelen

 • Veiligheidsglas valt niet uit elkaar als het barst
 • Inbraakvertragend
 • Inbraakpreventief

Engels draadglas

Engels draadglas - ook wel brute draadglas genoemd - is herkenbaar aan de bobbeltjes en is de minst doorzichtige van de draadglas soorten. Engels draadglas wordt vaak op balkons toegepast en in afscheidingswanden en daklichten van serres en uitbouwen.

Blank draadglas

Het blanke draadglas heeft een licht geribbelde en glooiende structuur met metalen draden als wapening. Blank draadglas is gedeeltelijk doorzichtig en wordt vaak toegepast voor dezelfde doeleinden als Engels draadglas.

Spiegeldraadglas

Spiegeldraadglas is aan beide kanten glad, vlak en geheel transparant. Daarnaast is spiegeldraadglas tot 20 minuten brandwerend. Dit type draadglas is het meest doorzichtig.

Levering en plaatsing van draadglas

Glashandel Berserik beschikt over een grote voorraad glasproducten en kan daardoor allerlei soorten en maten glasdraad uit voorraad leveren. Eventueel is het ook mogelijk om te kiezen voor draadglas met glas in een bruine kleur of draadglas met een ander patroon: figuurdraadglas.

Heeft u glas in afwijkende afmetingen nodig? Bij Glashandel Berserik is dat geen probleem. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring in het bewerken van glasproducten. Door onze goede contacten met diverse glasfabrieken kunnen wij ook glas met afwijkende afmetingen snel leveren.

Wilt u meer informatie over de werkwijze van onze glaszetters? Neem gerust contact op via 070 381 6751 of vul ons contactformulier in. Bel voor spoedgevallen naar onze 24/7 schadeservice en wij leveren en monteren binnen één uur uw glas.

Spoed? Neem direct contact op!

Bel: 070 - 381 6751