Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

  • Neem contact op:
    070 381 6751
  • Ons adres:
    Theresiastraat 46, Den Haag
  • Openingstijden:
    08:30 uur - 16:30 uur

Glas in lood

Glas-in-lood fascineert ons al eeuwenlang. Vanaf circa 3500 voor Christus bezaten de Egyptenaren en Mesopotaniërs al recepten waarmee zij door samensmelting van zand, potas en nog enkele andere ingrediënten glas wisten te maken.

In de Klassieke Oudheid kende men al met hout of brons omlijste reliëfplaten van glas, en de Islamieten maakten al eeuwen geleden kleurig beschilderde mozaïeken, die in de muur werden gemetseld.

In Europa werd het glas geïntroduceerd door de Romeinen. In de Middeleeuwen ging men zich richten op het aaneenvoegen en inlijsten van losse stukken glas in loden banden. Het loodpatroon ging bewust deel uitmaken van de compositie en kreeg naast haar noodzakelijke aanwezigheid tevens een artistieke functie.

Thans bevindt een glas-in-loodraam zich nog vaak boven ooghoogte. De charme van glas-in-lood is immers dat het met de dag meeleeft en de stemming van het uur weergeeft.

Glas-in-lood reparaties of nieuw glas-in-lood

In ons atelier maken we glas-in-lood in diverse stijlen, waaronder Art-Nouveau, Bauhaus en Jugendstil. Ook komen we graag bij u langs om glas-in-lood te repareren. Bel voor advies van onze experts met 070 381 6751 of kom langs in ons glasatelier:

Spoed? Neem direct contact op!

Bel: 070 - 381 6751