Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

  • Neem contact op:
    070 381 6751
  • Ons adres:
    Theresiastraat 46, Den Haag
  • Openingstijden:
    08:30 uur - 16:30 uur

Atelier

Glashandel Berserik vervaardigt en ontwerpt glas-in-loodpanelen op traditionele wijze volgens bestaande en nieuwe vormgeving. U kunt hierbij denken aan beglazing van originele schuifdeuren, toegangsdeuren en bovenlichten maar ook dakkoepels, trappenhuizen en daklichten behoren tot de mogelijkheden. Zowel het restaureren van oudere panelen als het zetten van 'moderne' ramen zijn werkzaamheden die door ons worden verricht. Het werk wordt onder andere in eigen werkplaats uitgevoerd maar reparaties van breuken kunnen tevens ter plaatse worden hersteld. Al deze werkzaamheden worden door gediplomeerde glas-in-loodzetters en glazenmakers uitgevoerd. In eigen atelier verrichten wij nog steeds ambachtelijke brandschilderwerkzaamheden. Met de vakkennis die Glashandel Berserik in huis heeft wordt er een passend advies gegeven op het gebied van ontwerp en uitvoering waaronder patroon, kleurkeuze, looddikte en glassoort vallen. Eventuele combinaties hiervan zijn in overleg mogelijk. Voor de aankoop van glazeniersbenodigdheden voor doe-het-zelvers kunt u tevens bij ons terecht.

Patroon

Bij patroonkeuze kunt u denken aan velerlei stijlen waaronder: Art-Nouveau, Bauhaus, Jugendstil of contemporaine vlakverdelingen, maar de 'decoratieve' stijl uit de jaren 20/30 maken hier ook deel van uit. Het meest voorkomende patroon is de vlakverdeling met één of meerdere banden en een eventueel middenpatroon. Ook valt hieronder het diagonale zetwerk in de vorm van zogenaamde 'dropjes'.

Kleurkeuze en glassoort

Bij het samenstellen van het patroon zijn de kleuren van het glas en de glassoorten van groot belang daar deze sfeerbepalend zijn. De drie bekendste glassoorten voor het samenstellen van een glas-in-loodpaneel zijn: transparant-, (Tisch)-cathedraal-en (mondgeblazen) antiekglas.

Transparantglas is een heldere doorzichtige glassoort terwijl cathedraalglas een figuurglassoort is met een gebobbelde structuur welke het doorzicht belemmert. Antiekglas kenmerkt zich door patronen van lichte krasjes en luchtbelletjes. Al deze glassoorten zijn in gangbare kleuren verkrijgbaar. Ook combinaties van deze glassoorten kunnen worden toegepast om een optimaal resultaat te verkrijgen. Ons eigen assortiment glasstaaltjes biedt u de mogelijkheid een keuze te maken naar wens en smaak.

Loodsoorten

Het lood in een paneel zorgt ervoor dat stukken glas met elkaar in een patroonverbonden worden. De traditionele bindroeden die vroeger aan de glas-in-loodpanelen bevestigd werden, worden tegenwoordig vervangen door loodbanden met een stalen kern. Het glas-in-loodpaneel wordt hierdoor van een optimaal stevigheid voorzien. Ook kan het lood een decoratieve functie hebben waarbij men kan denken aan de toepassing van verschillende looddiktes. Tevens kunnen wij de patineertechniek gebruiken waardoor een nieuw gezet paneel niet meer te onderscheiden is van een oud paneel.

Bescherming

Zowel nieuwe als bestaande glas-in-lood panelen kunnen tegen weersomstandigheden en steeninslag op een verantwoorde wijze beschermd worden. De eenvoudigste manier is: het toepassen van voorzetramen aan de buitenzijde van uw houten kozijnen. Voorzetramen zijn voordelig en snel leverbaar, maar kennen als nadeel: condensvorming in de tussenruimte van het glas.

Een andere mogelijkheid is: het verpakken of inbouwen van het paneel in isolatieglas (dubbelglas). Isolatieglas beschermt het lood tegen natuurlijke veroudering, maar deze methode leent zich alleen voor nieuw te zetten panelen. Oude panelen moeten in zijn geheel opnieuw gezet worden voordat zij verpakt kunnen worden in het isolatieglas.

Brandschilderen

In eigen atelier kunnen wij naar aangeleverd ontwerp brandschilderingen verrichten. U kunt hierbij denken aan: medaillons, (familie) wapens maar ook andere taferelen behoren tot de mogelijkheden. Deze met de hand aangebrachte schildertechniek is tijdrovend. Elke kleur moet apart worden aangebracht en op verschillende temperatuurhoogtes in de glasoven gebakken worden. Prijzen kunnen vrijblijvend geoffreerd worden indien de volgende documentatie aangeleverd wordt: Afmetingen, patroonkeuze, glas-, kleur- en loodkeuze, locatie van te plaatsen paneel en indien mogelijk een foto of tekening van (bestaand) paneel. Wij kunnen ook op afspraak bij u langskomen en vrijblijvend advies uitbrengen. De levering en prijs is afhankelijk van de toepassingen op het paneel en zijn in onderling overleg bespreekbaar. Een van de voordelen van Glashandel Berserik is dat zij alles in eigen hand heeft en niets uitbesteedt aan derden waardoor prijs en levertijd gedrukt kunnen worden.

Bel: 070 - 381 6751