Uw glaszetter en glashandel in Den Haag

  • Neem contact op:
    070 381 6751
  • Ons adres:
    Theresiastraat 46, Den Haag
  • Openingstijden:
    08:30 uur - 16:30 uur

Inbraakwerend glas

Door inbraakwerend glas - ook wel inbraakvertragend glas genoemd - te plaatsen, zorgt u ervoor dat u inbraak voorkomt of de tijd die nodig is om binnen te komen aanzienlijk verlengt. Inbraakwerend glas is in verschillende soorten leverbaar: vooral draadglas, dubbelglas en gelaagd glas worden vaak toegepast om inbraak te voorkomen of te vertragen. Ook een combinatie van deze soorten is mogelijk als dubbelglas.

Welk type inbraakwerend glas heb ik nodig?

Draadglas en dubbelglas zijn inbraakpreventief, doordat de inbreker direct ziet dat het lastig wordt om door het glas heen te komen. Bij gelaagd glas is het voor een inbreker vaak niet direct duidelijk dat het om inbraakwerend glas gaat, omdat gelaagd glas meestal volledig doorschijnend transparant is. Gelaagd glas is daarom niet minder geschikt om inbraakpoging te voorkomen, maar is uiteindelijk wel aanzienlijk sterker dan dubbelglas of draadglas, mocht een inbreker zich een toegang door het glas willen verschaffen.

Inbraakwerend glas: geef inbrekers geen kans

De glassoorten zorgen ervoor dat inbrekers de toegang wordt ontzegd of worden ontmoedigd door de tijdsduur ervan. Het glas zal op den duur wel kunnen breken, maar het is zeer lastig om uiteindelijk een gat te maken in het glas waardoor ze echt naar binnen kunnen. Inbraakwerend glas is bestand tegen harde voorwerpen die worden gegooid en het herhaaldelijk inslaan op glas. Ons inbraakwerend glas voldoet aan de Europese norm EN 356 en is verkrijgbaar in de klassen P1A tot en met P8B.

Onbreekbare plastic ruit van lexaan (polycarbonaat)

Een transparante plastic soort, die zich kenmerkt als ‘onbreekbaar” is ook te leveren en zeer geschikt voor in kelderramen, voordeur ruiten of andere makkelijk bereikbare raamwerken in uw woning. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het werkelijk onbreekbaar is en toch bewerkt kan worden met bijvoorbeeld sleuven, gaten en sparingen. Het nadeel is dat het een plastic is die een veel zachter en kwetsbaarder oppervlakte heeft dan bijvoorbeeld glas. Het is daarmee gevoeliger voor krassen, beschadigingen en verkleuringen in de loop der tijd.

Meer informatie over inbraakwerend glas

Neem voor meer informatie over inbraakwerend glas contact met ons op via 070 381 6751 of bezoek ons atelier in Den Haag.

Spoed? Neem direct contact op!

Bel: 070 - 381 6751